Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren (de zgn. “WA verzekering”)

Een aansprakelijkheidsverzekering Particulieren (AVP) wordt afgesloten om vermogensschade af te dekken op het moment dat je aansprakelijk bent voor schade aan een ander.

Vaak wordt in deze situatie gedacht aan het “kopje koffie wat wordt omgestoten”, maar dat zijn de kosten in principe niet. Een AVP is nodig wanneer je aan het fietsen bent en een voetganger over het hoofd ziet en deze aanfietst. Of als er een bloempot van je balkon valt op het hoofd van een wandelaar die hier net onderdoor loopt.

Dit zijn risico’s waarbij de bedragen dermate hoog zijn, dat het prettig is als een verzekeraar deze schade op zich neemt.

Een AVP is overigens, in tegenstelling wat veel mensen denken, niet door de overheid verplicht. Wij adviseren deze verzekering echter altijd, want voor nog geen €50,- per jaar wil je dit risico niet lopen.

Afspraak maken

Met het versturen van dit formulier geef je toestemming aan ons om via deze gegevens contact met je te zoeken. Wil je weten hoe wij met jouw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Open chat