Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschikt-
heidsverzekering

Dit is een verzekering die voornamelijk wordt afgesloten door zelfstandige tegen het risico van inkomensverlies door ziekte of invaliditeit.

Waar iemand in loondienst een vangnet heeft vanuit de werkgever en overheid, moet een zelfstandige dit voor eigen kosten regelen. Hiervoor kan een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten worden die bij schade een bedrag uitkeert als inkomen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een schadeverzekering, dit houdt wel in dat een verzekerde er niet beter op mag worden. Het is niet toegestaan om bijvoorbeeld € 5.000 te verzekeren, terwijl er maar € 2.000 inkomen is.

Ook voor iemand in loondienst bestaan er arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, alleen zijn deze vaak gekoppeld aan de maandlasten van een hypotheek of huur en zorgen voor een aanvulling in inkomen nadat de werkgever de eerste twee jaar voor zijn rekening heeft genomen.

Afspraak maken

Met het versturen van dit formulier geef je toestemming aan ons om via deze gegevens contact met je te zoeken. Wil je weten hoe wij met jouw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Open chat