Autoverzekering WA-beperkt casco verzekering (WA+/WA-extra/WA top/WA mini casco)

Wanneer je een auto koopt moet je die minimaal verplicht WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekeren in Nederland. Koop je een auto met een hoge waarde, dan is het slim om hier een casco dekking voor af te sluiten.

Is je auto niet meer zoveel waard, dan kan het zijn dat een casco dekking in verhouding te duur is ten opzichte van de waarde van de auto. Omdat het wel fijn is om dan toch schade zoals brand, diefstal en ruitschade uitgekeerd te krijgen, is er een beperkt casco dekking mogelijk. Deze dekking dekt net iets meer dan een WA dekking, namelijk schade door brand, diefstal, ruitbreuk/sterretje en een aanrijding met een wild dier.

Vooral ruitschade komt nog wel eens voor bij een auto en het repareren hiervan is vaak nog best een aardig bedrag aan geld. Omdat een beperkt casco dekking vaak maar een klein deel hoger is dan de WA dekking, is het aan te raden om deze optie te overwegen.

Bij een beperkt casco dekking wordt er geen eigen schade vergoed en ook geen schade die door een ander of jijzelf aan de auto is toegebracht. De maatschappij gaat de schade niet uitkeren zoals bij een casco dekking wel het geval is en zal ook geen verhaal halen bij een eventuele tegenpartij. Om die reden is het slim om een (verhaal)rechtsbijstand af te sluiten bij deze dekking. Hiermee voorkom je dat je zelf achter je geld aan moet.

Wil je hier meer over weten, neem dan eens contact met ons op. Wij kunnen de opties altijd voor je naast elkaar leggen.

Afspraak maken

Met het versturen van dit formulier geef je toestemming aan ons om via deze gegevens contact met je te zoeken. Wil je weten hoe wij met jouw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Open chat