Kapitaalverzekering eigen woning

Een kapitaalverzekering eigen woning is een verzekering die op een bepaalde datum een bedrag uitkeert om (een deel van) de hypotheek af te lossen.

Bij een kapitaalverzekering eigen woning wordt een bedrag ingelegd waarmee wordt gespaard, belegd of een combinatie hiervan. Tevens wordt een deel van de inleg ingehouden als risicopremie, in de meeste polissen zit namelijk ook een dekking voor een uitkering bij overlijden. Dit wordt ook wel een gemengde verzekering genoemd.

Een kapitaalverzekering eigen woning wordt ondergebracht bij een verzekeringsmaatschappij en verpand (gekoppeld) aan de hypotheekverstrekker. Op het moment dat de polis tot uitkering komt, aan het einde van de looptijd of in verband met tussentijds overlijden, wordt het bedrag uitgekeerd aan de hypotheekverstrekker. Deze zal het geld gebruiken om (een deel van) de hypotheek af te lossen.

Vanwege de wijzigingen in de wetgeving door onze overheid is het niet meer mogelijk om een hele nieuwe kapitaalverzekering eigen woning af te sluiten. Toch zijn er nog veel klanten die een kapitaalverzekering eigen woning hebben. Het is nog wel mogelijk om deze mee te nemen naar een nieuwe hypotheek / woning, maar alleen op basis van de bestaande condities. Een kapitaalverzekering eigen woning mag op dat moment niet worden aangepast.

Afspraak maken

Met het versturen van dit formulier geef je toestemming aan ons om via deze gegevens contact met je te zoeken. Wil je weten hoe wij met jouw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Open chat