Lijfrenteverzekering

Regelmatig krijgen wij de vraag, wat is nu precies een lijfrenteverzekering en waar sluit ik die voor af?

Een lijfrenteverzekering kent 2 fases. Namelijk de opbouwfase en de uitkeringsfase.

In de opbouwfase wordt er een vermogen opgebouwd. Meestal gebeurt dat door het maandelijks betalen van een premie aan een verzekeraar of bank. Zij gaan met deze premie beleggen of het wordt gespaard. Op de einddatum van de overeenkomst is er een kapitaal opgebouwd. Met dat kapitaal gaan we naar de uitkeringsfase. Bij deze fase gaan we kijken naar hoe en hoelang moet de lijfrente uitgekeerd worden. Dit kan vanaf minimaal 5 jaar tot levenslang en hoeft niet bij dezelfde bank of verzekeraar als de opbouwfase plaats te vinden.

De premies van een lijfrente zijn tot op zekere hoogte aftrekbaar voor de inkomstenbelasting en dat heeft tot gevolg dat de uitkering dan juist belast is. Aangezien een lijfrente vaak uitkeert na de pensioendatum is het belastingtarief bij de uitkering vaak lager dan tijdens de opbouw (aftrek van premies). Hier zit dan dus ook het voordeel.

Afspraak maken

Met het versturen van dit formulier geef je toestemming aan ons om via deze gegevens contact met je te zoeken. Wil je weten hoe wij met jouw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Open chat