Verdelen van roerende en onroerende zaken

Bij een echtscheiding moeten er zaken worden verdeeld. Dit geldt voor onroerende zaken (vaak een woning) en roerende zaken (auto-inboedel enz.)

De waarde van een woning wordt over het algemeen bepaald door een taxatierapport óf de WOZ waarde. Het is maar net wat de mensen zelf willen afspreken. Het moet echter ook fiscaal een “zuiver” verhaal zijn. Dit houdt in dat de fiscus niet het idee moet hebben dat er hier sprake is van een schenking.

De waarde van de auto – inboedel is nog weleens “een dingetje”. Vergelijk je prijzen van de inboedel met de winkel dan is dat niet reëel want dat is nieuwwaarde. Ga je echter vergelijken met bijvoorbeeld marktplaats dan is dat ook niet reëel want dat zijn prijzen die vaak onder de werkelijke waarde liggen omdat mensen die spullen kwijt willen. “De waarheid ligt dus ergens in het midden”. Mensen zullen daar zelf een redelijke modus in moeten vinden.

Bij de waardebepaling van een auto kijken we meestal op auto-sites én ANWB én bij berekeningssoftware van autoverzekeringen. Vaak neem ik daar dan weer een gemiddelde van. Dit is echter onze werkwijze en geen “must”.

Afspraak maken

Met het versturen van dit formulier geef je toestemming aan ons om via deze gegevens contact met je te zoeken. Wil je weten hoe wij met jouw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Open chat