Provisieloos advies
Advies tegen een betaalbare prijs, hoge kwaliteit
en altijd op zoek naar een win-win situatie
independer-oliekan 9,1 gemiddelde beoordeling op Independer.nl

Echtscheidingsadvies Culemborg

U heeft besloten om niet langer met elkaar verder te gaan en te gaan scheiden. De emoties lopen vaak hoog op en gezamenlijk komt u er niet meer uit. Oliekan B.V. helpt u tijdens dit intensieve proces graag met echtscheidingsadvies.

Op een (gelijk)waardige manier scheiden

Oliekan B.V. helpt met echtscheidingsadvies in de regio Culemborg, waardoor het proces van scheiding op een (gelijk)waardige manier voltooid wordt. Oliekan B.V. regelt de echtscheiding van “A tot Y”! Voor de laatste stap zal de advocaat het concept-scheidingsconvenant moeten omzetten in een definitief convenant en de scheiding aanvragen bij de rechtbank.

Oliekan B.V. heeft hiervoor een samenwerkende advocaat. Oliekan B.V. rekent voor echtscheidingsadvies €120,- per uur exclusief btw, dit is beduidend lager dan de kosten van een advocaat à minimaal €200,- per uur exclusief btw.

Oliekan B.V. begeleidt het totale echtscheidingsadvies.
Dit omvat:

Opstellen van een ouderschapsplan

Wanneer u als ouders nog minderjarige kinderen heeft, bent u verplicht een ouderschapsplan op te stellen. In het ouderschapsplan komen vele belangrijke afspraken te staan die van invloed zijn op de toekomst van uw kind(eren). Afspraken die in een ouderschapsplan opgenomen worden zijn bijvoorbeeld:

 • Waar gaan de kinderen wonen?
 • Hoe regelt u de geldzaken die betrekking hebben op uw kinderen?
 • Hoe zal het halen en brengen van de kinderen gaan?
 • Waar zijn de kinderen op hun verjaardag of andere feestdagen?
 • Welke huisregels zullen nageleefd worden?

Er zijn veel afspraken die gemaakt moeten worden en daarom is het ook fijn dat er iemand is die u daarbij helpt. Daarom is Oliekan B.V. er om u te helpen om naar een betrouwbaar en (gelijk)waardig ouderschapsplan toe te werken.


Opmaken echtscheidingsconvenant

Wanneer u gaat scheiden zullen er samen met uw partner afspraken gemaakt moeten worden. Deze afspraken zullen vastgelegd worden in een echtscheidingsconvenant, nadat u en uw partner het eens zijn over de afspraken. Afspraken die in een echtscheidingsconvenant komen te staan zijn onder andere:

 • De alimentatie
 • De boedelverdeling
 • De woning
 • Het pensioen

Wanneer het echtscheidingsconvenant klaar is, zal de echtscheiding vaak snel afgerond zijn. Wij helpen u graag bij het opstellen van uw echtscheidingsconvenant, zodat u zo min mogelijk problemen ervaart.


Verdeling van de roerende én onroerende zaken

Tijdens uw huwelijk heeft u samen met uw partner voorwerpen gekocht, gespaard of samen schulden gemaakt. Wanneer u uit elkaar gaat zullen er veel van deze roerende en onroerende goederen verdeeld moeten worden. Zaken die kunnen behoren tot de boedelverdeling zijn:

 • Roerende goederen: de inboedel, auto, motor, caravan, fiets en dergelijke;
 • Onroerende goederen: de koopwoning, vakantiewoning, bedrijfspanden die tot het privévermogen behoren, etc.

Het is erg belangrijk dat deze verdeling eerlijk gaat en beide partijen met een tevreden gevoel vertrekken. Daarom zijn wij er om u te helpen en tevreden te stellen met de verdeling van zowel roerende als onroerende zaken.


Berekening van de partner- en kinderalimentatie

In sommige gevallen zal er bij een echtscheiding sprake zijn van partneralimentatie. Dit is echter vaak een ingewikkeld proces, omdat u en uw partner in veel gevallen een tegengesteld belang hebben. Degene die de partneralimentatie ontvangt hoopt op een zo hoog mogelijk bedrag, terwijl de partner die het zal moeten betalen natuurlijk op een veel lager bedrag hoopt.

Hierdoor kan de partneralimentatie vaak lastig berekend worden en is het fijn als iemand u daarbij helpt. Oliekan B.V. kan het overleg in goede banen leiden en ervoor zorgen dat er uiteindelijk een eerlijk alimentatiebedrag betaald en ontvangen zal worden.

Ook moet er gekeken worden wat er betaald zal worden aan kinderalimentatie. Er moeten namelijk afspraken gemaakt worden over de verdeling van de kosten die bij de verzorging en opvoeding van uw kinderen komen kijken.

Verder zijn er vele regels voor kinderalimentatie die voor iedereen gelden, maar uiteindelijk wordt de kinderalimentatie altijd gebaseerd op uw eigen situatie.


Verdelen van de pensioenen indien dit nodig is

Wanneer u gaat scheiden hebben zowel u als uw ex-partner recht op de helft van het ouderdomspensioen. Dit gaat om het ouderdomspensioen dat tijdens uw huwelijk is opgebouwd. Echter zijn er naast het pensioen door de helft verdelen ook andere mogelijkheden, deze zijn onder andere:

 • Afzien van de verdeling van ouderdomspensioen
 • Een uitbetaling door uw ex-partner
 • Een andere verdeling van het ouderdomspensioen

Wanneer u er niet uit komt met uw ex-partner is het altijd mogelijk om ons in te schakelen. Wij helpen u graag om eerlijke afspraken te maken en uw pensioen veilig te stellen voor de toekomst.


Neem contact op

U bent op zoek naar betrouwbaar en (gelijk)waardig echtscheidingsadvies in Culemborg? Neem vrijblijvend contact op.